Thursday, March 28, 2013

Khabarnya Isteri Pengasas Al-Arqam Ditangkap

Berita terkini yang ditulis di Utusan Online, isteri kepada pengasas Al-Arqam Khatijah Aam bersama 95 orang pengikutnya ditangkap oleh pihak berkuasa Arab Saudi. 

Khatijah Aam pernah mendakwa beliau berjumpa Rasulullah Sallallhu Alaihi Wasallam dalam sebuah bilik tidur setiap hari untuk mendapatkan perintah dari Baginda. Bilik itu juga diserbu oleh pihak berkuasa Arab Saudi.

Baca selanjutnya

KUALA LUMPUR 28 Mac - Seorang wanita warga Malaysia berusia 52 tahun yang dipercayai isteri kepada Allahyarham Ashaari Muhammad ditangkap di Kota Mekah, semalam kerana disyaki memimpin ajaran sesat di tanah suci itu.

Dia ditangkap bersama 95 lagi pengikutnya terdiri daripada rakyat Malaysia dan Indonesia dalam satu serbuan yang dilakukan oleh Jabatan Imigresen Mekah dengan kerjasama Unit Risikan dan Pencegahan Jenayah semasa sedang menjalankan upacara keagamaan di situ.

Media tempatan negara itu, SABQ melaporkan, kumpulan tersebut dipercayai mempunyai kaitan dengan pergerakan Al-Arqam yang diharamkan di Malaysia sejak Disember 2006.
Laporan itu turut mendedahkan, wanita itu memperoleh pendapatan kira-kira RM850,000 sebulan hasil daripada menjalankan aktiviti keagamaan sesat tersebut.

Semoga dengan insiden penahanan ini, Khatijah Aam dan pengikutnya diberi hidayah dan kembali ke jalan yang benar.


1 comment:

  1. Hi, yeah this article is really pleasant and I have learned lot of things from it on the topic of
    blogging. thanks.

    Look at my web-site: drinking water weight loss calculator

    ReplyDelete

Terimakasih kerana meninggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

facebook