Sunday, November 18, 2012

Ya Allah Hancurkan Rejim ZionisHari ke 5 pertempuran antara Pejuang Palestin dengan Israel, di pihak palestin 52 orang meninggal dunia dan 550 cedera. Pejuang Palestin telah melepaskan lebih 900 roket ke Israel yang akhirnya membuat rakyat Israel ketakutan dan mereka pun berkata, jika pejuang palestin menghentikan serangan roket mereka juga sanggup mengehentikan serangan..janji Israel biasa nya sering dimungkiri.

Ada pihak pula mendakwa Israel akan terus menyerang walaupun Hamas berhenti melancarkan roket.TV Israel:
"Hamas mengejutkan kita kali ini dengan serangan terhdap Tel Aviv dan yang lebih jauh kemampuan mereka menyerang jajahan Israel di utara (Al-Quds)." Sumber dari Qassam Media

Dikhabarkan juga roket Al-Qassam ini telah sampai menghampiri parlimen Knesset. Roket HAMAS ini juga telah sampai ke rumah Menteri Luar Israel. Sementara Benjamin Netanyahu dan Ehud Barak pula kini sedang bersembunyi apabila roket yang dilancarkan Briged Al-Qassam banyak mengenai sasaran di Tebing Barat.Ahli syurga...hanya singgah di dunia utk seketika, menjadi aset buat kedua ibu ayah tercinta..Allah lebih menyayangi anak-anak kecil ini.Pusat Almezan (The most dangers development) telah mengesahkan bahawa IOF mula menggunakan taktik ‘roof-knocking’ dalam menyerang rumah di Gaza. Taktik Ini bermakna bahawa pesawat pejuang Israel menggunakan roket atau peluru berpandu untuk menebuk bumbung rumah dan kemudian menggunakan bom atau peluru berpandu yang lebih besar di rumah selepas beberapa minit (setelah rumah telah runtuh). taktik ini membunuh puluhan rakyat Palestin semasa pencerobohan di Gaza Israel dalam musim 2008/09, dan telah dikutuk oleh masyarakat antarabangsa. "
Sekarang,Apa yang orang di Gaza perlu daripada anda?
Kewajipan anda untuk bertindak menyebarkan pengetahuan mewujudkan kesedaran, membantu seberapa banyak yang anda boleh
Menyediakan hospital dan ubat ubatan DENGAN SEGERA,
Bantuan makanan yang selamat bagi orang-orang yang meninggalkan rumah mereka atau rumah mereka telah dimusnahkan. (sumber:Omar Seyam).


Wajah wanita dan anak kecil yang mata syahid. Mereka penghuni syurga Allah.Gambar dari Gaza ketika azan Subuh berkumandang pagi ini

Semoga kita insaf bahawa, hidup bukan perjuangan untuk diri sendiri tapi perjuangan untuk menegakkan agama Allah.No comments:

Post a Comment

Terimakasih kerana meninggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

facebook