Friday, July 6, 2012

Imam Muda bercinta selepas kahwin


Cinta selepas kahwin: Ulfah, pelengkap hidup Imam Muda Hassan

BIBIT perkenalan dan percambahan cinta di antara suami isteri ini bukanlah seperti hubungan cinta yang diamalkan kebanyakan muda-mudi.

Walaupun tidak pernah dibuai perasaan cinta sebelum berkahwin, namun akhirnya, Mohd Hassan Adli Yahaya, 27, atau lebih dikenali sebagai Imam Muda Hassan, berjaya Bibit perkenalan dan percambahan cinta di antara suami isteri ini bukanlah seperti hubungan cinta yang diamalkan kebanyakan muda-mudi.

Walaupun tidak pernah dibuai perasaan cinta sebelum berkahwin, namun akhirnya, Mohd Hassan Adli Yahaya, 27, atau lebih dikenali sebagai Imam Muda Hassan, berjaya membuktikan cinta selepas kahwin sangat indah dan membawa keharmonian.

Memilih insan bernama, Fardatul Ulfah, 25, sebagai pelengkap hidupnya pada 17 Februari lalu, ternyata pasangan ini masih dibuai cinta.

Kemesraan jelas terpancar dari riak wajah mereka walaupun tidak mengambil masa yang lama untuk membina hubungan yang diredhai.

"Saya memang tidak mahu bercinta kerana saya ingin bercinta selepas kahwin. Saya ingin menikmati saat indah itu bersama isteri saya.

"Itu juga adalah cara Rasulullah SAW mengenali Siti Khadijah. Walaupun Rasulullah mengenali Siti Khadijah, namun mereka tidak pernah bercinta.

Sebab itulah Rasulullah amat menyayangi Siti Khadijah dan mengambil masa selama lima tahun setelah kematian isterinya untuk berkahwin lain.

"Saya ingin terapkan kepada muda-mudi, bercintalah selepas kahwin kerana ia lebih indah berbanding cinta sebelum kahwin," kata Juara Imam Muda 2 ini.

Bercerita mengenai bibit perkenalan mereka, Hassan memberitahu, dia mengenali Ulfah menerusi seorang rakan.

"Sebelum ini, kami tidak mengenali antara satu sama lain. Ketika menyertai Imam Muda Musim Kedua, ada rakan yang ingin menyatukan kami dan menunjukkan gambar Ulfah.

"Selepas program Imam Muda tamat, saya lupa untuk tanya mengenai hal itu sehinggalah rakan saya bertanya. Saya membuat keputusan berjumpa ketika Ramadan tahun lalu ditemani dua rakan lain.

"Pertama kali jumpa, tidak banyak yang dibincangkan. Kami membuat keputusan bertunang pada 16 Oktober lalu dan terus berbincang mengenai perkahwinan. Kami tidak pernah bercakap melalui telefon dalam waktu itu, hanya kiriman khidmat pesanan ringkas (SMS) jika ada perkara penting," katanya yang mendirikan rumah tangga selepas pulang mengerjakan haji.


Sinar Harian

1 comment:

 1. AGEN DOMINO Terpercaya di Indonesia VIPQIUQIU99.COM Merupakan Situs dengan Server Terbaik serta Permainan yang Fair dan Nyata, 200%(NOROBOT). Proses Transaksi Deposit & Withdraw Tercepat dengan Tingkat Keamanan Terpercaya. VipQiuQiu99.com juga Menyediakan 6 Games yang dapat Dimainkan hanya Menggunakan Satu ID :
  - Play Domino99
  - Play AduQ
  - Play BandarQ
  - Play Poker
  - Bandar Poker
  - Capsa Susun
  - Sakong
  Untuk Deposit & Withdraw hanya Rp,20.000
  Member juga bisa mendapatkan Bonus yang sudah kami sediakan yaitu :
  - Bonus Refferal 10%+10% Setiap Jum'at
  - Bonus Turnover 0,3% Setiap Senin
  Untuk Keterangan Lebih Lanjut Atau Jelasnya Silahkan Hubungi Kami Melalui :
  - Live Chat
  - No.Hp (+85570931456)
  - Bbm (2B48B175)
  - Fecebook (VIPQIUQIU99)
  Buruan Bergabung Bersama kami Di VIPQIUQIU99.COM atau Klik Link Kami : https://goo.gl/pAGgYe dan Nikmati Berbagai Permainan Serta Promo yang telah Kami sediakan untuk Para Pecinta Judi Online!!!

  ReplyDelete

Terimakasih kerana meninggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

facebook