Thursday, June 16, 2011

Derita seorang isteri

KUALA LUMPUR: Seorang wanita terpaksa menderita berikutan kemaluannya dijangkiti kuman, didakwa akibat kecuaian pihak hospital tertinggal kain pencuci di dalam anggota sulitnya selepas bersalin anak sulung pada 19 Mei lalu.
Wanita itu yang melahirkan anak sulung lelaki di sebuah hospital di Selangor pada mulanya tidak berasa apa-apa perubahan malah turut dibenarkan keluar selepas dua hari berada di wad.
Bagaimanapun, selepas pulang dia berasa sakit di kemaluan malah air kencingnya turut berbau busuk menyebabkan mangsa mengesyaki sesuatu.

Suaminya, Kamaruddin Mohamad Ali, 29, berkata, isterinya mengadu sakit di bahagian itu, namun pada mulanya dia menyangka perkara itu normal kerana baru bersalin.Menurutnya, dia menghantar isterinya pulang ke kampung di Pulau Pinang pada 24 Mei lalu supaya dijaga keluarganya.

Kesian si isteri. Selalunya kita tidak dapat menjangka musibah atau ujian yang menimpa kita. Jadi banyak-banyak lah berdoa pagi dan petang dengan doa ini sebanyak 3 kali.


“Dengan nama Allah, tidak akan berlaku kemudaratan di samping nama-Nya itu,
sesuatu yang turun dari langit atau dari bumi, dan Dialah Allah yang
Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui.”

"Sesiapa yang membacanya 3 kali pada waktu pagi dan petang, maka tidak ada sesuatu pun yang boleh membahayakannya."
(Hadis Riwayat Abu Daud dan At-Tirmizi daripada hadis Usman bin Affan dengan Isnad Sahih) baca 3 kali pagi dan 3 kali petang sebagai amalan harian


Ketika kak melur melahirkan 2 orang anak melalui pembedahan di sebuah hospital, kumpulan doktor dan pembantu-pembantunya yang terlibat dalam operasi pembedahan bersembang dengan rancaknya sambil melakukan pembedahan. Kerja-kerja operasi pembedahan macam tu dah jadi macam 'kacang'  bagi mereka sebab dilakukan tiap-tiap hari. Tapi cara ni....mungkin akan berlaku juga kecuaian.....

2 comments:

Terimakasih kerana meninggalkan komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

facebook